8 x Zomertip van de Familie, plus meer

zomertip2We wensen je een heerlijke juli en augustus – en voor wie het niet kan laten nog aan z’n online presence te werken, hebben we nog 8 inspirerende Zomertips, van de trainers van de Familie van i. Heb jij ook een interessante Zomertip vanuit jouw expertise? Maak reclame voor je kennis en reageer op onze Facebook-pagina onder de Zomertip-oproep.

 

ZOMERTIP van Etienne Kreutzer

  • Must see: de Disney-Pixar-kaskraker Finding Dory + de Netflix-serie Life Itself over het leven van filmcriticus Roger Ebert.
  • Must read: De Wet van Snuf: wat je geeft, krijg je terug van Jos Burgers.

ZOMERTIP van Liesje den Ouden

Een fantastische ‘oooh en aaah’-kijktip, namelijk deze animatievideo van David Ellis en Blu.

ZOMERTIP van Anuschka Odau

5 Instagram-accounts waar je meteen een zomers gevoel van krijgt, dus ook bij regen vind je hier een zonnige sfeer:

ZOMERTIP van John en Richard

De Broerz claimen dat de selfiestick het beste is wat hen overkwam, na de smartphone. Zie in hun instructievideo hoe je je selfiestick deze zomer als een ‘pro’ (en niet als een Japanse toeriste) hanteert en bekijk hun advies over welke je moet hebben.

ZOMERTIP van Elise Roders

Zij schrijft op haar persoonlijke blog Liesje kookt over haar keukenavonturen, zoals dit recept voor bij de barbecue: maïsbrood.

ZOMERTIP van Katja Staring

Bijblijven op het gebied van media, internet, zelf publiceren, handige apps en tools? Lees de nieuwste blogs op www.contentfamily.nl. Met een gratis abonnement op het Content Bulletin krijg je regelmatig (maar niet te vaak) een overzicht van de laatste blogs in de bus.

ZOMERTIP van Edith de Wit

Het nieuwe boek van trainer Edith heet In de voetsporen van de heldin en is bedoeld voor vrouwen die hun eigen verhaal en levensloop willen ontdekken. Het is een bundel met herkenbare interviews, ‘oerverhalen’ met vrouwen in de hoofdrol en een stappenplan. Het leest echt lekker weg en geeft inzichten in jezelf, maar ook in de opbouw van een pakkend verhaal. Zo ontdek je ook je eigen boeiende ‘story’.

ZOMERTIP van Nelleke van der Vaart

Een knutseltip om de zomeravonden aangenaam te verpozen: maak je eigen Wie is het?-spel! Zie de instructievideo.

Jouw zomertip2

 

Zomertip van Corry

Workshops Alkmaar stuurde de volgende Zomertip in: Christmas in July

“Op 10 juli duurde het nog maar 136 dagen voor het weer kerst is! Misschien daarom dit jaar tijd om eens fijn vooruit te plannen? Je weet hoe leuk het is om persoonlijke cadeautjes te geven, en je weet hoe dat soort ideetjes vaak niet uitvoerbaar is, omdat je gewoonweg te weinig tijd hebt. Daarom is het een top idee om de zomer te gebruiken om vast wat uit te werken. Haak dus nu vast een lekkere voorraad ijskristallen. Leuk om aan een kerstcadeau te hangen, of gezellig in de boom.”

zomertip

foto: Worshops Alkmaar

Kun je nog niet haken? Volg dan een workshop, dan leren we je het je snel, en ben je nog steeds op tijd voor Kerst.

Haak een ijskristal

  1. Haak 7 lossen.
  2. Maak er een rondje van door de laatste losse met de eerste te verbinden met een halve vaste.
  3. Haak 3 lossen, en dan 1 stokje in de ring. Haak 3 lossen. *Haak 2 stokjes in de ring en 3 lossen.* Herhaal wat tussen ** staat 4 keer. Sluit deze toer met een halve vaste in de bovenste van de 3 lossen.
  4. Ga met een halve vaste naar het eerste ‘gat’ van de vorige toer. *Haak een vaste in het gat, 3 lossen, een vaste in het gat, 6 lossen, een vaste in het gat, 3 lossen, een vaste in het gat.* Herhaal wat tussen haakjes staat voor elk gat, dus in totaal 5 keer.
  5. Haak een halve vaste in de volgende steek, dat is tussen 2 stokjes van de vorige toer. Haak 20 lossen, (voor je ophanglusje) en op dezelfde plek als de vorige weer een halve vaste.
  6. Hecht de draadjes af, en klaar is je ijskristal!

Zomertip van Berdien

De Zomertip van cateraar Berdien Siere, die producten van dichtbij op je bord brengt – zonder poeha, met veel smaak:

zomertip

foto’s: Berdien Siere

tuinbonenberdienGegrilde tuinbonen

Leg de tuinbonen op een hete grilplaat of barbecue. Zijn de grilstreepjes donkerbruin? Dan is de tuinboon klaar om te eten. Lekker bij de borrel!