samen

Content maken? Doe het niet alleen!

EarlyWord niet in je uppie uitgever of verslaggever. Organiseer wat samen met anderen. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Wij zeggen als Familie van i steeds dat je stevig aan de gang moet met het maken en publiceren van content. En ja, dat is ook verstandig om je zichtbaarheid te vergroten, en in beeld te blijven bij klanten en publiek.

Maar laat ik eerlijk zijn: je hebt slechts een deel van je tijd beschikbaar voor innovatieve publiciteit en marketing. Toch is dit wel van vitaal belang voor je bedrijfsvoering en moet je mee in de ontwikkelingen. Hoe krijg je dat handig georganiseerd?

Een van de manieren om met content bezig te zijn, zonder dat het te veel tijd kost is: hergebruiken. Daarover lees je in deze eerdere blog. Maar wat je ook kunt doen, is samenwerken en content van anderen hergebruiken.

Vier manieren om met anderen aan de slag te gaan:

  • Uitbesteden: contentcuratie. Dat betekent dat je iemand voor jou content van anderen laat zoeken, die jij kunt doorplaatsen.
  • Uitbesteden: contentcreatie. Fotografe, video, tekst, illustraties, infographics, etc kun je zelf maken, maar ook aan professionals overlaten.
  • Samenwerken: met vakgenoten en collega’s: begin een gezamenlijke site, nieuwsbrief, of organiseer samen een workshop
  • Curate goede content: Maak het niet allemaal ZELF, nee joh! Deel briljante en interessante publicaties van anderen, indien het past bij jou en je thema. Laat wel aan jouw eigen publiek weten waarom jij vindt dat zij deze publicaties zouden moeten bekijken, beluisteren of lezen.

Doe-Tips

  1. Ga netwerken, op sociale media én live. Daar zoek en tref je soortgenoten om mee samen te werken en vakprofs die je verder kunnen helpen.
  2. Abonneer je op zinnige nieuwsbrieven van boeiende blogs, vlogs of podcasts uit je vakgebied, zodat je als ‘curator’ de juiste content verzamelt.

Leestip

Eis samen aandacht met een powerhouse vol content.