Engels

Verbeter je Engels door in beelden te denken

Engels. Je begrijpt het allemaal. Je kunt films zonder ondertiteling volgen, je zingt je favoriete popsongs uit volle borst mee, want je verstaat elk woord, je lacht om elke grap uit Monty Python… Maar dan moet je zelf aan de bak. En dan val je jezelf tegen!

Je wilt net zo briljant converseren als je dat in het Nederlands doet, maar je ergert je aan je beperkte woordenschat. Je komt niet verder dan “Yes, it’s very big”, terwijl je woorden als enormous, vast, gigantic, huge en overwhelming best wel kent. Passief dan…..

Daar wil je dus iets aan doen, maar hoe? Woordjes stampen, al dan niet met moderne overhoorprogramma’s als Teach2000 of WRTS heeft maar beperkt nut, want je gaat die woorden nog steeds niet actief gebruiken.

Levende woorden

Hoe dan wel? Door veel actiever met nieuwe woorden aan de slag te gaan, door ermee te gaan spelen! Beelden bedenken bij nieuw vocabulaire, zelf zinnetjes vormen is veel effectiever. Op deze manier zorg je ervoor dat een nieuw woord echt voor je gaat leven, en zul je het in de praktijk veel makkelijker spontaan gaan gebruiken.

Geef je vocabulaire een boost

Wil je je Engels een boost geven? Met de gratis English Challenge on Instagram helpen we je hierbij.

Je krijgt elke dag een (niet-doorsnee) Engelse term op, met wat uitleg, waar je een post mee maakt op Instagram. Dus je gebruikt het woord in beeld en kort stukje tekst. Dat maakt dat je het woord beter onthoudt én leert toepassen. Zo leer je in 28 dagen 28 nieuwe termen, woorden en uitdrukkingen gebruiken. Ook geven we feedback en complimenten.

Simpel, leerzaam en nog meer voordeel

Dat is het, vrij eenvoudig qua opzet, maar wel heel leerzaam denken we (Familie van i en Engels Alkmaar).

En het is mooi om met meerdere mensen deze challenge samen te doen en te zien wat die er allemaal van maken. Je krijgt gelijk ook meer inzicht in Instagram en er leuke volgers bij.

Meld je dus aan en doe mee! Het is gratis en je mag dagjes overslaan als je wilt. No pressure!

Lees meer op deze pagina.