Summer School aan Zee 2017

Summer School

Na het succes van 2015 en 2016, organiseren we de eerste week van juli weer een Pop Up Summer School, dit keer… aan het strand in Zandvoort! Thema: Visual Storytelling: vertel je verhaal met je eigen beeld. 

Visual storytelling

Storytelling is iets van alle eeuwen. Tegenwoordig vertel je overal je verhaal, over jezelf, over je bedrijf, over wat je aan het doen bent en waarom. Steeds vaker heb je daar beeld bij nodig. Met goede en heldere plaatjes, raak je beter gevonden (SEO!), eerder opgemerkt en wordt je bericht vaker gedeeld.

Zelf maken

Het mooiste is natuurlijk dat beeld helemaal zelf te maken. En zo moeilijk is dat niet. Veel beeld maak je gewoon met je eigen smartphone en handige apps. Je smartphone is je pocket-marketingmachine! Het is je fototoestel, je animatiefilmmaker, je video- én vlogmachine. En je hebt ‘m altijd bij je.

Tijdens de workshops van de Summer School gaan we daar op in. Je kunt 1 workshop volgen of meer. Kies maar uit.

Voor wie?

Bedoeld voor: ondernemers en vakprofessionals die iets in beeld willen uitleggen, een verhaal willen vertellen dat anders dan Inschrijven Pop Up Schoolanders is, of snelle, originele videootjes en animaties willen maken voor sociale media.

Niveau: je maakt al gebruik van sociale media (zoals Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram), je regelt de inhoud van je eigen site, maar… je wilt hoognodig je beeld optimaliseren en dat zelf kunnen. Je zoekt inspiratie en technieken.

Niet geschikt voor: degenen die sociale media nog moeten ontdekken; we verwijzen je dan met plezier door naar onze collega’s die daar instapcursussen voor aanbieden.

Meningen van anderen:

“Super. Weer inspirerend. Echt Familie van i. Ook fijn om andere ondernemers te ontmoeten.”

“Een hartstikke leuke, inspirerende en leerzame dag! Op een toplocatie!”

“Bedankt voor leuke, inspirerende en leerzame dag gister! Echt een dag die veel energie gaf; heerlijk!”

Aldus enkele deelnemers aan de Spring School van april dit jaar. Je ziet: we inspireren enorm 🙂

Locatie: Zandvoort aan Zee

Stel je voor: je werkdag beginnen aan zee! Zand tussen je tenen, zon op je toet, wind in je haren. In een strandtent van alles leren en ontdekken samen met gelijkgestemden.

Programma: kies 1 of meer workshops

Je volgt een workshop waar je zinnige zaken voor je bedrijf of organisatie leert, onder leiding van inspirerende vakprofessionals en samen met gelijkgestemde deelnemers. Kies 1 workshop of boek er meer.

 

4 Juli: Foto Inspiratie Dag

Deze dag was een succes tijdens de Spring School, dus we herhalen ‘m! Een speelse werkdag vol inspiratie. Ontdek dat je zelf bruikbaar en mooi beeld kunt maken voor je sociale media, je website en je digitale presentaties. Met allerlei gratis apps, tools, tips en tricks.

Workshopleiders: Anuschka Odau (beeldstylist) en Katja Staring (contentstrateeg).

Aantal deelnemers: maximaal 12.

Meer weten: Lees verder op deze pagina.

Dagworkshop incl. lunch. Bestel je ticket nu!

Animaties

4 juli: Animatie maken met je Smartphone

Stopmotion for dummies. Resultaat van deze workshop: een levendige marketing-post voor de sociale media van je bedrijf of organisatie. Output: je raakt bekend en vertrouwd met de impact van (bewegend) beeld. Je leert een storyboard maken, en gaat daarna aan de slag met het verkennen van de grondbeginselen om zelf stop-motion-video’s te kunnen maken met je telefoon. Deze zijn inzetbaar op je site, je Facebook, Instagram, Youtube, Linkedin en presentaties.

Workshopleiders: Liesje den Ouden (creatief conceptontwikkelaar) en Sasja van Deenen (illustrator)

Aantal deelnemers maximaal 10

Meer lezen: het complete programma en info vind je op deze pagina

Dagworkshop incl. lunch. Bestel je ticket hier!

Storytelling

5 juli: Visual Storytelling: Word 1 met je beeld

Ineens zie je hoe krachtig beeld kan zijn. Hoe woorden kunnen raken. Vertel jouw verhaal in 1 beeld. Maak foto’s en schrijf. Speel met kleur, verander de uitsnede, kies voor het detail. Werk met prikkelende, korte teksten. Combineer, experimenteer en word 1 met je beeld. Speciaal voor social media, voor jezelf of je bedrijf. Word 1 met je beeld: 1 dag, 1 workshop, 1 beleving.

Workshopleiders: Marjolijn Poulssen (contentmarketeer) Remco Koenderman (fotograaf)

Aantal deelnemers: maximaal 12

Dagworkshop incl. lunch. Bestel je ticket hier!

5 juli: Masterclass Instagram

Maak een succes van je Instagram-account! In de ochtend: masterclass voor de kneepjes van dit bijzondere beeldmedium en inspiratie over toepassingen. In de middag: aan de slag met de invulling van je account: zo presenteer je je.

Workshopleiders: Alexandra Calmero (personal brand specialist) en Katja Staring (contentmarketeer en Instagram-fan)

Aantal deelnemers: maximaal 12

Meer weten: Lees hier verder

Dagworkshop incl. lunch Bestel je ticket hier!

Basisvideo

6 juli: Basisvideo maken met je Smartphone

John & Richard van Rooijen (videomakers) nemen deelnemers mee in hun wereld van video en leren je de slimme kneepjes waarmee je zelf verder aan de slag kunt met het maken van bijzondere creaties voor je video’s, vlogs, bewegende posts en snaps.

Belangrijk te weten: we werken tijdens de workshop met de Ios-app Imovie, dus neem een Iphone of Ipad mee! We hebben aanvullende info over Android-apps en namontage op de pc, maar werken dus expliciet met Ios tijdens de workshop.

Wat leer je: je gaat naar huis met smartphone-video-basiskenis. Je snapt de beginselen van het nadenken over je filmische boodschap en hoe je kunt video’en en editen met je smartphone.

Meer lezen en zien over deze workshop: kijk op deze pagina

Aantal deelnemers: maximaal 14

Middagworkshop incl. lunch

Bestel je ticket in de webshop!

Bekijk hier de schoolkrant en de video van Summer School 2016:

Schoolkrant!

 

 

Leuk als je dit deelt!
Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone